Noored huvituvad poliitikas olulistest ja arusaadavatest teemadest

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasium.
Otepää gümnaasium. Foto: Kristjan Teedema

Koolinoored huvituvad poliitikast siis, kui päevakorral on neile oluline ja mõistetav teema, kinnitavad Otepää gümnaasiumi abituriendid ja õpetajad.

Et noored oskaks teha teadlikke valikuid, kutsus Otepää kool väitlema kõigi Eesti erakondade esindajad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Otepää noorte ja kuue erakonna esindajate kohtumisel jõuti rääkida nii tööhõivest kui ka riigikaitsest, tasuta bussiliiklusest, valimiseast ja paljust muust.

«Sarnane on see, et nad püüavad kõik Eesti elu paremaks teha, kuigi erinevate viisidega, vahepeal tekkis vaidlushetki ka, mis oli mu meelest huvitav, sest tavaliselt näeb seda vaid telekast, päriselt ma midagi sellist näinud ei ole,» lausus Otepää gümnaasiumi abiturient Gertrud Aasaroht.

Otepää gümnaasiumi põhimõte on, et lubadustesadu ühe erakonna kaupa püütakse koolimajast eemal hoida, väitlused erinevate parteide vahel on aga väga oodatud, selliseid väitlusi, mis mõne kooli enda eestvõttel korraldatud, väga palju ei toimugi, poliitikute jaoks tundus kohtumine saalitäie noortega ka üsna uus kogemus, sest nad said proovida, kas ja kuidas nende ideed värsketele valijatele korda lähevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles