Tartumaa aasta vabakondlane on Külli Pann

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna tunnustati Tartumaa vabatahtlikke ja kuulutati välja aasta küla.
Aasta vabakondlase laureaat Külli Pann.
Täna tunnustati Tartumaa vabatahtlikke ja kuulutati välja aasta küla. Aasta vabakondlase laureaat Külli Pann. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna, neljapäeva õhtul tunnustati Dorpati konverentsikeskuses kodanikualgatust ja kodanikuühiskonda tutvustava ühisnädala raames Tartumaal silma paistnud vabakondlasi, mittetulundusühinguid ja nende toetajaid ning kuulutati välja aasta küla.

Tartumaa aasta vabakondlane on Külli Pann, Tähtvere valla Rahinge küla eestvedaja aastast 2006 ja MTÜ Kodukant Tartumaa juht aastast 2009. Külli Panni eestvedamisel on Rahinge külaselts renoveerinud vana katlamaja külakatlaks, kus käib vilgas elu.

MTÜ Kodukant Tartumaa liikme ja juhina on ta aidanud korraldada maakondlikke üritusi ning on olnud vabatahtlik abiline ühenduse rahvusvahelise koostöö korraldamisel Soome külaliikumise ning Rootsi välis-eestlaste kogukonnaga.

Lisaks on Külli Pann «Teeme Ära!» Tartu maakonna koordinaator.

Aasta vabakondlase nominendid on Järvselja kandi üks eestkõneleja Külli Kell ning Rahinge järve ääres asuva spordi-, puhke- ja vabaajakeskuse juht Rinaldo Bachmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles