Von Bocki maja otsal vahetusid näod

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avati Von Bocki maja otsaseinal fotonäitus "Ülikooli näod".
Täna avati Von Bocki maja otsaseinal fotonäitus "Ülikooli näod". Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna keskpäeval avanes von Bocki maja otsaseinal uuenenud fotonäitus «Ülikooli näod».  Sealt vaatavad Tartu ülikooli sammaste poole tudengite hulgas armastatud ning ühiskonnas aktiivsed ja tuntud professorid ja õppejõud, kokku 43 fotoportreed.

Ülikooli rektor Volli Kalm ütles, et vaidlus, keda seekord modelliks valida või kellele ära öelda, arutati läbi teaduskondades. Võrreldes varasema nägude näitusega, mis oli 2007. aastast von Bocki maja otsaseinal, on nüüd nägusid rohkem ja nende seas on ka rohkem noori inimesi.

See, et mõnel aknal on daamid vaid kahekesi, on rektori sõnul märk sellest, et tulevikus võiks naisõppejõude akendel enam olla.

Ka küsis rektor Volli Kalm kohalviibijailt, kas nad ikka oskavad iga akna juures õigeid nimesid nimetada, ning soovitas sellest ülesandest nutiriistale ühe akadeemilise äraarvamismängu ehk äpi luua.

Näituse «Ülikooli näod» idee autor on fotograaf Alar Madisson, uuenenud väljapaneku kunstnik-kujundaja on Maarja Roosi ning fotograaf Andres Tennus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles