Kolm Tartumaa naist pääses suure leivateo finaali

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal võitis koduleiva konkursi Eha Karus Jõhvist, 2012. aastal küpsetas parima rukkileiva Triin Kuus Põltsamaalt.
Eelmisel aastal võitis koduleiva konkursi Eha Karus Jõhvist, 2012. aastal küpsetas parima rukkileiva Triin Kuus Põltsamaalt. Foto: AS Leibur

Homme, neljapäeval selgub konkursi «Leiburi Leivategu 2014» finaalis tänavune Eesti parim kodune seemneleib ja selle küpsetaja. Kümne finalisti hulgas on kolm Tartumaa naist.

Septembris välja kuulutatud konkursile saadeti üle 60 seemneleiva retsepti, teatas Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

Tartumaalt on konkursi finalistid Eve-Kati Mägi  retseptiga «Kõhu pai», Maris Arulepp Luunjast retseptiga «Kõrvitsa-seesamiseemne leib rosmariini ja köömnetega» ja Ingrid Mardisoo Tõrvandist retseptiga «Inksu salaseemneleib».

Nendega konkureerivad Allan Toodo Pärnust («Allani seemneleib»), Anita Karma Tallinnast («Bruno kanepiseemne leib»), Maris Paiste Moskvast («Meie pere lemmikleib – MEIB»), Kai Kalmann Tallinnast («Pesamuna päevaleib»), Veronika Kookmaa Kasepäält («Sigurileib seemnetega»), Ene Mõistus Nõmmelt («Seemneleib toortatraga») ning Heili Tõnisson Sakust ja Palamuselt («Tõnissoni seemneleib»).

Finalistidel tuleb tänasele lõppvõistlusele tuua kolm eelmisel päeval küpsetatud võistlusleiba, mis on valmistatud eelvoorus esitatud retsepti järgi. Võiduleiva küpsetaja saab preemiaks 1500 eurot ning tema leiva võtab Leibur tootmisesse.

Leibur korraldab leivateo konkurssi kolmandat korda. Eelmisel kahel aastal laekus võistlustele üle 120 rukkileiva retsepti.

Varasemad konkursid võitsid Eha Karus Jõhvist (2103) ja  Triin Kuus Põltsamaalt (2012).

Konkursile laekunud retseptid on aadressil www.toidutare.ee/leivategu2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles