Välinäitus meenutab Esimest maailmasõda

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poe ja Küüni tänava nurgal on infotulbad "Sada aastat ilmasõjast".
Poe ja Küüni tänava nurgal on infotulbad "Sada aastat ilmasõjast". Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartus Poe ja Küüni tänava nurgale paigaldatud stendidelt näeb Rahvusarhiivi eestvedamisel sündinud välinäitust "Sada aastat ilmasõjast".

Välinäitusega soovib Rahvusarhiiv meenutada tartlastele ja Tartu külalistele, et 2014. aasta suvel möödus sada aastat Esimese maailmasõja algusest. Väljapanek tutvustab arhiividokumentide ja ajalooliste fotode abil eelkõige Esimesest maailmasõjast mõjutatud igapäevaelu Tartus ning selle ümbruskonnas.

Linnakunstnik Tiit Kaunissaare sõnul kuuluvad stendid linnale ning nendel hakatakse ka tulevikus eksponeerima Tartuga seotud näitusi.

«Stendide idee käis kevadel välja volikogu esimees Aadu Must, kelle meelest tuleks Tartut turistidele informatiivselt rohkem avada. Teiste linnade praktika on selline, et sellised pinnad on olemas ja sealt see idee alguse sai,» selgitas Kaunissaare ning pakkus, et iga näitus võiks üleval olla umbes pool aastat.

Sarnased stendid paigaldatakse ka praeguste linna reklaamtahvlite asemele, mida on linnas kokku 33.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles