Jää jättis Koidula sadamasse seisma

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva hommikul viis piirivalve hõljuk Laaksaarest koju Koidulal ööbinud piirissaarlased.
Laupäeva hommikul viis piirivalve hõljuk Laaksaarest koju Koidulal ööbinud piirissaarlased. Foto: Vitali Trots

Saabuvast talvest reede hommikul märku andnud ilm lõpetas ka Laaksaare ja Piirissaare vahet sõitva reisiparvlaeva Koidula navigatsioonihooaja.

Koidula väljus reede hommikul kell kuus Piirissaare sadamast, pardal mõni saareelanik. Mõne tunni pärast pidi praam inimesed Laaksaare sadamast viima tagasi Piirissaarele, kuid reis jäi muutunud ilma pärast ära.

Koidulaga sõite tegev AS Kihnu Veeteed andis teada, et jää tekke tõttu on navigatsioon Laaksaare-Piirissaare laevaliinil peatunud.

«Kauplen praegu Kihnu Veeteedega, nendega on raske ühendust pidada, telefon on kogu aeg kinni,» ütles Piirissaare vallavanem Liina Miks reede lõuna ajal. «Koidula kapteni sõnul ei saa praam enam välja sõita, sest kanalid ja ka suure järve äär on jääs. Kohalikud elanikud on pahased, nende arvates saab Koidula veel sõita küll.»

Samal ajal ootasid Laaksaare sadamas olukorra lahenemist mõned inimesed, kes tahtsid saarele koju tagasi saada. Piirissaarel ootasid Koidulat aga ekskavaator ja selle juht, kes valla tellimusel saarele teed ehitas.

«Ekskavaator on suur mure, see pidi reedel suurele maale tagasi minema,» märkis vallavanem. «Töömees istub ka seal vangis. Ei tea, mis meil nüüd ekskavaatori eest maksta tuleb.»

Reedel jäid ekskavaator ja selle juht Piirissaarele, Laaksaare sadamas päev otsa kojusaamist oodanud kolm inimest ööbis Koidulal. Liina Miksi sõnul ei saanud Piirissaare valla hõljuk Laaksaarde inimestele järele sõita, sest jää oli hõljukile väga ohtlikult terav.

Laupäeva hommikul viis saareelanikud koju tagasi piirivalve hõljuk. Vallavanema telefon suunas laupäeval helistaja postkasti, Piirissaare elanike teatel teeb Koidula sel aastal viimase sõidu Laaksaare ja Piirissaare vahel kolmapäeval, kui ilm vähegi lubab.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles