Tartus selgusid tugevaimad jõutõstjad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kang. Illustreeriv foto.
Kang. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Nädalavahetusel Tartu Ülikooli spordihoones peetud Eesti meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises jätkus medaleid ka tartlastele.

Absoluutvõitjaks naiste arvestuses tuli Marianna Bogdanova TÜ akadeemilisest spordiklubist. Talle järgnesid Liisi Himma Sõmerpalust ja Laura-Lisett Lepp spordiklubist Sparta. Viimane sai esikoha juunioride arvestuses. Naisveteranide parim oli Siret Sügis, kes püstitas kõik uued naisveteranide Eesti rekordid.

Meeste parima tulemuse eest hoolitses Tallinna Reval Sport võistleja Siim Rast, kes püstitas uued Eesti rekordid üliraskekaalus tulemustega 335+222,5+342,5 ehk kokku 900 kg, vahendas TÜ spordiportaal.

Noortest saavutas kuni 74 kg kaalus esikoha TÜ ASK esindaja Mart Lodi. 83 kg kaalus oli teine sama klubi võistleja Agris Reppo ja kuni 105 kg kategoorias samuti teine Mihkel Ruut.

Tartu juunioritest esines hästi TÜ ASK võistleja kuni 74 kg kaalus Harri Olak, kes püstitas kõigis alades Eesti juuniorite rekordid: 198 kg kükis; 127,5 kg surumises ja 250,5 kg jõutõmbes. See on ühtlasi ka Eesti rekord meeste arvestuses kogusummas 576 kg.

Juunioride absoluutseks ja ka kaalukategooria -105 kg võitjaks tuli taas Alex-Edward Raus. Meeste arvestuses jäi ta omas kategoorias Rait Sagori (Sparta) järel teiseks.

Meeste vabaklassis tuli tartlastest võitjaks veel Siim Sammalkivi (-93 kg), püstitades eraldi aladel samuti Eesti rekordid (245 + 177,5 + 277,5 = 700 kg). Samuti sai meistritiitli Elar Kraav (-120 kg).

Meesveteranide parim oli Peep Päll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles