Galerii: päästjad liikusid rongkäigus vanast majast uude

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval alustas aastakümneid Kalevi tänaval töötanud Tartu päästekomando piduliku rongkäiguga kolimist Jaama tänaval valminud päästeameti ja häirekeskuse ühishoonesse.

Veidi enne keskpäeva oli päästekomando Kalevi tänava maja juurde üles rivistatud kümmekond väiksemat ja suurt masinat. Kolimise alguseks oli tagasi jõudnud ka meeskond, kes veidi enne kella ühtteist väljakutsele tõttas.

Pidulikku rongkäiku oli vaatama tulnud ka käputäis tartlasi, kes lehvitasid lahkuvatele päästjatele. Päästjad ise tundsid rõõmu uude majja minekust,  aga ka natuke kurbust, sest hulk mälestusi jäi maha.

Südapäeval hakkasid päästjad Kalevi tänavast liikuma, teekond kulges marsruudil Aleksandri–Aida–Turu – Sõpruse sild – Kalda tee – Kaunase pst – Jaama 207.

Kella 12.16 paiku jõudsid esimesed päästeautod suure huilgamise saatel uude tööpaika. Kell 12.27ks olid kolm suurt päästeautot ning 42-meetrise redeliga Bronto tõstuk ka juba garaaži aetud.

Kalevi 20a hoonest Jaama tänavale kolinud Tartu päästekomandos töötab koos komandopealik Jaano Maaskiga 58 meest.

Päästeautode sireenidega harjunud Kalevi ja Aleksandri tänava elanike elus päästjate lahkumise järel suuri muutusi siiski ei tule: komandohoone ruumid remonditakse ning järgmise aasta 1. veebruarist hakkavad sealt välja sõitma praegu Tõrvandis töötavad päästjad.

Täna kolivad uude ühishoonesse ka Lõuna-Eesti pommirühma demineerijad, aga nemad teevad seda endale omaselt vaikselt ja ettevaatlikult.

Jaama tänavale ehitatud ühishoones hakkas eelmisel kolmapäeval esimesena tööle Lõuna päästekeskuses. Lisaks saab see maja politsei juhtimiskeskuse ja seni Elvas töötava häirekeskuse Lõuna-Eesti keskuse töökohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles