Tartu raeplatsile tulevad jõuluajal elusuuruses loomakujud

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puukujur Ott Olesk, kes pildil on alustanud karu väljasaagimist, ütles, et pakk, millest algas põdrakuju väljalõikamine, kaalus 1,2 tonni, põdra kere kaalub 900 kilo.
Puukujur Ott Olesk, kes pildil on alustanud karu väljasaagimist, ütles, et pakk, millest algas põdrakuju väljalõikamine, kaalus 1,2 tonni, põdra kere kaalub 900 kilo. Foto: Kristjan Teedema

Külitse lähedal töökojas undavad juba mitu kuud mootorsaed, et õigeks ajaks valmis saada puust metsloomad, mis hakkavad möödujaid piiluma jõuluaegsele Tartu raeplatsile sündivast võlumetsast.

Seejuures pole tegu vineerile maalitud loomapiltidega, vaid puust loomakujudega, mis on just nii suured, kui oleksid need loomad metsas kohates. See tähendab, et täiskasvanu ulatub küll põdra turja patsutama, aga noorem rahvas saab üksnes koonule pai teha. Kui just last sülle ei võeta.

Igaüks saab veenduda, et põder on siiski mõnevõrra suurem loom kui rebane.

Ettevõtmise üks juhtfiguure on puukujur Ott Olesk, kes ütles, et juba paar viimast aastat on tal tiksunud idee teha metsloomade näitus, mõned head inimesed võtsid nüüd sellest kinni ning pakkusid linnale välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles