Tartlased tõid Euroopa kokkade ja kondiitrite kutsevõistlustelt kaks medalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kutsehariduskeskuse õppurid Kätlin Johanson (vasakul) ja Kristiina Rauba tõid Euroopa kokkade ja kondiitrite kutsevõistlustelt kaks medalit.
Tartu Kutsehariduskeskuse õppurid Kätlin Johanson (vasakul) ja Kristiina Rauba tõid Euroopa kokkade ja kondiitrite kutsevõistlustelt kaks medalit. Foto: Kutsehariduskeskus

Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni  (AEHT) tänavustelt kutsevõistlustel tõid Tartu Kutsehariduskeskuse õppurid koju lausa kaks medalit.

Noor kokk Kristiina Rauba võitis kaasaegse köögi kategoorias meeskondliku kuldmedali, kondiiter Kätlin Johanson võistles välja aga meeskondliku pronski, teatab kutsehariduskeskus.

Kutsevõistluste statuudi kohaselt oli võistlejatel teada toidukorvi põhitoorained, kuid kohapeal loositi välja nii meeskonnaliikmed kui ka lõplik toidukorv. Nii tuli võistlejatel kohapeal algusest peale luua ning valmistada neljakäiguline menüü.

Kristiina Rauba sõnul oli nende eduteguriks see, et toidud nägid puhtad ja konkreetsed välja. “Me rõhutasime lihtsust, kuigi kasutasime erinevaid külm-kuumtöötlustehnikad,” rääkis ta ning lisas, et edu tõi kindlasti ka ajast kinnipidamine. Lisaks sattusid loosi tahtel kokku head tiimikaaslased Portugalist ja Hollandist. “Keelelist barjääri polnud ja see oli suur pluss.”

“Kui põhitoorained on osaliselt ette teada, siis mingil määral saab võistlusteks ette valmistada, kuid samas on kogu võistlusjuhend selline, et õpilase enda, tema kooli ja praktikakohtade mõju võistlustulemusele oleks suur,” selgitas Kristiina Rauba juhendaja Õnnela Muuga. “Noorte kokkade oma fantaasia ja oskused pannakse sellisel võistlusel kindlasti proovile,” lisas Muuga.

Seekordsed AEHT kutsevõistlused Belgradis osutusid Eesti võistlejatele edukaks, sest lisaks kahele Tartu Kutsehariduskeskuse medalistile pälvis Tallinna Teeninduskooli kokk Silver Bekis klassikalise köögi kategoorias hõbeda ning Kuressaare Ametikooli kokk Eneli Vain pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles