Vahur Kersna uus raamat: miks ta elus on?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud saatejuht ja ajakirjanik Vahur Kersna esitles eile pärastlõunal koos abikaasa Liinaga Tartus Vilde tervisekohvikus oma uut raamatut «Ei jäta elamata».

«See oli minu põhimõtteline otsus, et selle raamatu esitlus toimub Tartus. Siin elavad ja töötavad inimesed, kes on minu kallal näinud viimaste aastate jooksul väga palju vaeva, ja see, et esitlus just siin aset leiab, on eelkõige austus- ja lugupidamisavaldus neile,» ütles Kersna.

Trükilõhnalise tiraaži esimese eksemplari andis Kersna oma 82-aastasele emale Ellale, teise TÜ kliinikumi professorile Hele Everausile ning kolmanda oma raviarstile, doktor Ain Kaarele.

«Seitse aastat tagasi olnuksin väga tänulik, kui taevas oleks korraga avanenud ning ingel ulatanud mulle selle raamatu,» ütles Kersna. «Aga nii ei juhtunud. See tuli mul endal kirjutada.» Raamatu sisu võttis autor kokku ühe lausega: miks ja kuidas ta ikkagi elus on.

Kersna eelmine raamat, 2011. aasta lõpus ilmunud «7x7» osutus suureks menukiks, pool tiraaži müüdi läbi vaid kolme päevaga. Rahva Raamatu turundusjuht Anu Vagenstein võrdles siis selle populaarsust Mihkel Raua kurikuulsa raamatuga «Musta pori näkku» ja «Harry Potteriga». «Need raamatud lähevad väga hästi müügiks. Aga Kersna on fenomen,» ütles Vagenstein.

«Läbimüük ei sõltu minust ega olegi tähtis,» arvas Kersna ise. «Mina üritan oma tagasihoidlike võimete piires anda endast parima – maailm otsustab, kui hea või huvitav see tema jaoks parasjagu on. Raamatut lihvides ja kujundades mõtlesin küll, et see võiks olla nagu nooruses kogetud uus ABBA plaat, et esimestest nootidest tunned ära vana hea ABBA, aga – pagan võtaks – nad on vahepeal veel paremaks küpsenud!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles