Traumapunktides on palju tööd murdude ja põrutuste pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedal teel kukkunud inimesed vajavad sagedasti kipsi.
Libedal teel kukkunud inimesed vajavad sagedasti kipsi. Foto: Raigo Pajula

Jäise ja väga libeda hommiku tulemusena on haiglate erakorralise meditsiini osakondades (EMO) olnud töine päev.

Tartu Ülikooli kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael ütles, et lisaks tavapärastele olme- ja sporditraumadele on traumapunkti pöördunud palju neid, kes libedal tänaval on tasakaalu kaotanud ja õnnetult kukkunud.

Kukkumistel on ta sõnul olnud traditsioonilised vigastused nagu randme tüüpilise koha murrud, küünar- ja/või õlaliigese piirkonna põrutused, hüppeliigese murrud.

«Kaks naist vajavad vigastuste tõttu haiglaravi, ülejäänud arsti poole pöördunud inimesed on saanud esmaabi ning lubatud kodusele ravile,» ütles Kristi Tael.

Kella 17 paiku teatas Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmm, et traumapunktis on käinud 55 inimest, kusjuures tavaline ööpäeva keskmine pöördujate arv on 65. Ta lisas, et õnneks kardetud massilist traumade hulka Tartus tekkinud ei olnud. «Eks hommikuks muidugi pöördujate arv suureneb,» lisas ta.

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) turundusspetsialisti Kaie Kompuse sõnul on lumesajust alates kella kolmese seisuga ITK EMOsse pöördunud kümme patsienti, kes libedaga kukkusid ja vigastada said.

«Kümnest seitsmel tuvastati randmepiirkonna murrud ja kahele patsiendile tehti operatsioon,» ütles ta. «Ei tea, mis veel õhtu toob, kui pimedas töölt koju minnakse. Igal juhul tasub väga ettevaatlik olla nii kõnniteel kui sõiduteed ületades,» lisas ta.

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kommunikatsioonijuht Inga Lill ütles, et kella poole neljase seisuga on PERHi EMOsse pöördunud seitse libedusega kukkujat. «Eks saadakse murde ja põrutusi, nagu libedaga ikka,» sõnas Lill, et täpsema ülevaate teeb haigla hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles