Toortoidu asjatundja räägib inimese elust ja tervisest

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lektor Evelyn Ainlo ja üks rõõmus hetk tema varasemalt toortoidukoolituselt.
Lektor Evelyn Ainlo ja üks rõõmus hetk tema varasemalt toortoidukoolituselt. Foto: Erakogu foto

22. novembril kell 12.30 harutab tervisliku eluviisi asjatundja Evelyn Ainlo Tartus Lille majas lahti paljud tervise ja söömisega seonduvad teemad.

Lektor on ise toortoitlane. Ta kõneleb ka mägirahvastest ja nende toitumisharjumustest ning küsib, kas 120 aastat inimese eluiga oleks tänapäeval võimalik.

Kuldne reegel on ta sõnul see, et iga olend maa peal on loodud nii, et ta elaks vähemalt viis kuni seitse korda nii kaua, kui on tema küpsusaastate arv. «Hobune saab täiskasvanuks nelja-aastaselt ja elab kenasti 20-aastaseks, kutsikast saab koer pooleteiseaastaselt ja ta elab enam kui 8-aastaseks,» loetles ta. «Aga inimene? Täiskasvanu iga saabub talle 20-aastaselt, seega peaks tal olema garanteeritud 100 kuni 140 aastat elu.»

Evelyn Ainlo on õppinud toortoitumiskoolitajaks ja konsultandiks The Raw Vegan Networki kaudu. «Lisaks olen uurinud toitumisega seotud kriitilisi küsimusi laiemalt,» ütles ta. «Peaaegu iga nädal puutun ma kokku üllatavate faktidega, mille puhul võiks vaid hüüatada – oh, kõik peaksid seda teadma! Minu lemmikteema on rääkida sellest, kuidas üks väike nüanss toitumise juures võib muuta kõike. Näiteks toidu põhjalik mälumine.»

Lille maja noorsootöötaja ja üks koolituse «Toored saladused» korraldaja Mariliis Newsome lisas, et esineja teadmised on tõesti põhjalikud ja ta on omal nahal kõik järele proovinud. Koolitus on tasuta, kestab kolm tundi ja seal tehakse toorkooki, hautist ja toorhapukoort.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles