Kojamehed on Tartu kesklinna saanud kontrolli alla

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tänavad muutusid täna libedaks.
Pildil Küüni tänav.
Tartu tänavad muutusid täna libedaks. Pildil Küüni tänav. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Hommikul kella seitsme ajal alanud vihmasadu muutis Tartu tänavad töölemineku ajaks liuväljadeks, keskpäeval oli jalakäijatel vähemalt kesklinnas tunduvalt ohutum oma käike teha. Ka sõiduteedel on seis palju parem.

Veidi enne kella ühte päeval olid Raekoja plats, Rüütli ja Küüni tänaval ning kesklinna parkide kõnniteed käidavad, Küüni tänav oli kergelt kaetud graniitkillustikuga.

Libedusetõrje oli tehtud ka Kaubahoovi pargi teedel. Väga korralikult oli oma tööd teinud Tartu Ülikooli botaanikaaia kojamees, juba hommikul oli hoolega liivatatud nii botaanikaaia ümbrus kui ka aiateed.

«Kojameestele oli tänane hommik väga keeruline,» ütles Tartu linnavalitsuse menetlusteenistuse juhataja Imbi Kivi. «Vihma hakkas sadama kella seitsme ajal, tänavad olid jääs poole kaheksaks ja just siis hakkasid inimesed tööle minema, ei jõutud enam muutnud olukorrale reageerida.»

Keskpäevaks polnud menetlusteenistus tartlastelt suuri kaebusi eramajade omanike peale saanud.

«Inimesed saavad aru, et nii ruttu ei jõuta reageerida,» märkis Imbi Kivi. «Nüüd olukord enam nii hull pole kui hommikul, tegin just kesklinnas väikse tiiru, igal pool olid juba kivikesed maas.»

Kergemalt saavad hingata ka autojuhid. «Sõiduteedel ja ka linna suurematel kõnniteedel käib töö täie hooga,» kinnitas Tartu linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse peaspetsialist Madis Tammeorg täna veidi enne kella ühte.

Tema sõnul sõitsid linna tänavaid hooldavad lepingupartnerid välja hommikul kella seitsme ajal, praegu teevad puisturautod linnas teist ringi, sest vihma muudkui sajab ja tänavatele tekib uut jäidet.

Kuna hommikul kella kaheksa ajal oli Raekoja plats väga libe, kasutati seal libedusetõrjeks erandkorras soola. «Kohe-kohe läheb Raekoja platsil lahti libedusetõrje teine ring, siis puistatakse sinna graniitkildu,» ütles Madis Tammeorg.

Et ilmaolud on keerulised, soovitas ta kõigil täna väga ettevaatlik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles