Väikesed maletajad astusid võistlustulle

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul mängib Albert Pedmanson, tema kõrval istub maletreener Aleksei Rei. Paremal on Jürgen Güsson.
Vasakul mängib Albert Pedmanson, tema kõrval istub maletreener Aleksei Rei. Paremal on Jürgen Güsson. Foto: Kristjan Teedema

13.–16. novembrini Tallinnas toimunud noorte kiir- ja välkmale Euroopa meistrivõistlustest võtsid Eesti esindajatena osa Tartu Kalevi maletajaid.

Parimate individuaalsete kohtadega tuli Tallinnast tagasi seitsmeaastane Albert Pedmanson, kes saavutas kuni kaheksa-aastaste poiste kiirmaleturniiril neljanda koha, olles sellega parim eestlane.

Maleülesannete lahendamises oli ta kuni kümneaastaste poiste seas seitsmes ja oli ka selles kategoorias eestlastest parim. Kuni kümneaastaste vanuserühmas toimunud välkmaleturniiril tuli Pedmanson 17. kohale ja oli selle tulemusega parim Tartu Kalevi esindaja.

Ainsa medali tõi Tartusse Jürgen Güsson kuni kümneaastaste võistkondlikult kiirturniirilt. Güsson arvati esialgu Eesti esindusmeeskonna varumeheks, kuid kuna Eesti esindus sai avavoorus vastaseks Tartu Kalevi ning loodetud 4:0 võidu asemel oli tulemus 3:1, pääses Güsson juba teises voorus laua taha ning jäi sinna turniiri lõpuni. Tulemuseks oli võistkondlik teine koht.

Güssonita nõrgem Tartu Kalevi võistkond aga jätkas samuti südilt ning sai 15 meeskonna seas kümnenda koha, edestades kõiki Tallinna maleklubisid ning Soomet.

Tartust osalesid võistlusel Janis Kaldmaa (snd 2008), Albert Pedmanson (2007), Herman Pedmanson (2005), Jürgen Güsson (2005), Iljas Abubakarov (2000), Karl Aleksander Sirp (1999), Liisa Maasik (1998) ja Mirjam Iher (1996). Tartu Kalevis treeniv Sarabella Norlamo (2003) esindas seekord Soomet. Treeneriteks olid Aksel Rei ja Andres Karba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles