Värska avas bussipeatuse ja turuplatsi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värska bussipeatuse ja turuplatsi avamine.
Värska bussipeatuse ja turuplatsi avamine. Foto: Värska vallavalitsus

Eestimaa kagunurgas Värskas ehitati ümber bussipeatuse ala ning avati turuplats, kus kohe algas ka kauplemine kohaliku toidukraamiga. Platsile tuleb uueks kevadeks ka uus bussiootekoda.

Peatuse ja turuplatsi ehitamine läks maksma 127 500 eurot, millest valla omafinantseering oli 87 750 eurot, teatas Värska vallavalitsus. Ehitamist rahastasid veel Põlva tarbijate ühistu ja ettevõtluse arendamise sihtasutuse Setomaa arenguprogramm.

Vallavanem Raul Kudre rääkis, et bussipeatuse ja turuplatsi planeerimist alustati  2013. aastal ning selle eesmärk oli eelkõige muuta Värska keskuse liikluskorraldus ohutumaks nii jalakäijatele, bussi pealt tulijatele, turuplatsil kaubitsejatele kui ka autojuhtidele.

Bussiootekoda jäi tänavu paigaldamata, kuid tuleva aasta jüripäevaks on planeeritud ka platsile sobiv, killukest Värska ajalugu kajastav ehitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles