Tartus tuleb prantsuskeelsete näidendite konkurss

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Descartes'i lütseumis eelmise aasta prantsuse keele konkurss.
Tartu Descartes'i lütseumis eelmise aasta prantsuse keele konkurss. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Lõuna-Eesti koolide konkurss toob homme Tartu Descartes’i kooli aula lavale 230 õpilast, kes esitavad prantsuskeelseid näidendeid.

Selle aasta konkursi teema on «La clé au monde» («Võti maailma»). Konkursi peakorraldaja Birgid Mäekink selgitas, et teema valis ta inspireerituna neist paljudest maadest ja rahvustest, kus prantsuse keelt kõneldakse.

«Kui räägime prantsuse keelest, siis tihti seostame seda Prantsusmaaga, aga tegelikult räägitakse seda ju veel ka paljudes teistes maades,» märkis Mäekink.

Etteasted viivad vaatajad homme muuhulgas näiteks Madagaskarile ja Malisse ning tutvutakse erinevate ühiskonnas valitsevate stereotüüpidega. Lisaks saab teada näiteks seda, kuidas kanadalane ja šveitslane läbirääkimisi peavad.

Peakorraldaja loodab, et teema annab alust ka üleüldisele diskussioonile keelte vajalikkusest, sest keeleoskus ei ole midagi sellist, millega koolitunnist väljaspool kokku ei puututa.

Konkursil võisteldakse homme neljas kategoorias: 6.-7. klass, 8.-9. klass, gümnaasiumi algajad ja gümnaasiumi edasijõudnud. Esindatud on Tartu Descartes'i kool, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium, Miina Härma gümnaasium, Tamme gümnaasium ja Viljandi gümnaasium.

Konkurss algab homme kell 9 Tartu Descartes'i kooli aulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles