Talvepealinnas võib peagi lund näha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ja võimas TF 10 lumekahur Otepääl Linnamäe orus.
Uus ja võimas TF 10 lumekahur Otepääl Linnamäe orus. Foto: Monika Otrokova / Otepää vallavalitsus

Viimastel öödel termomeetri miinuspoolele langenud õhutemperatuur võib peagi tuua ka taevast lund. Et selle peale ei saa alati siiski päris kindel olla, katsetati Otepääl eile uusi võimsaid lumekahureid.

TF 10-d on väga võimsad ja nüüdisaegsed lumekahurid, kinnitas Otepää Winterplace'i juhataja Siim Kalda masinat linnamäe orus katsetades.

Linnamäe orus alustab sel talvel tööd uus atraktsioon – kogu perele mõeldud aktiivse vaba aja keskus Otepää Winterplace. Keskus pakub talvist tegevust lastele, noorukitele ja täiskasvanutele, vahendas Otepää vallavalitsus. Muu hulgas kaheksa eri profiiliga lumerõngarada pikkusega 100–250 meetrit. Lisaks kelguga kasutatav linttõstuk ja kelgumägi. Ehitatavas lumelinnas saavad väiksemad talispordihuvilised niisama hullata. Iglukinos näidatakse aga nii nüüdisaegseid kui pingviinipoeg Lolo aegseid multifilme.

Kuutsemäel on lumekahurid juba oma tööd alustanud ning seda seitsme kahuriga. Täna õhtul hakatakse lund tootma ilmselt ka Munamäel. Priit Tammemäe sõnul sõltub lume tootmine lähipäevade ilmast. Kui kõik läheb hästi, ei välistanud ta slaalomiradade avamist juba sel nädalavahetusel.

Tehvandi spordikeskuseski jälgitakse ilmateadet. Kui pakane jätkub, hakatakse sealgi lund tootma. Praegu tehakse ettevalmistusi üle suve hoitud lume lahti pakkimiseks ja lumeraja valmistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles