Andrus Kasemaa teosed asenduvad peagi uue väljapanekuga

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse maalid on salongi ühel seinal.
Näituse maalid on salongi ühel seinal. Foto: Kristjan Teedema

E-kunstisalongis saab viimaseid päevi vaadata Andrus Kasemaa teoste väljapanekut. «See on väga huvitav näitus, sest välja on pandud selliseid pilte, mis ei ole Kasemaa loomingus tüüpilised. Ma ei tundnud autorit kohe äragi,» märkis kunstiajaloolane Krista Piirimäe.

Andrus Kasemaa alustas oma karjääri tema sõnul mustvalgete joonistustega. «Need olid kujude visandid, eemalt skulptuurid, lähedalt vaadates tihedalt läbitöödeldud pindadega joonistused. Siis hakkas ta vähehaaval värvi juurde lisama, alul üks värv, siis teine,» lisas kunstiajaloolane. «Selle näituse maalid on loodud just mustvalgest värvilisse ülemineku ajal. Sinisekoloriidilised guašid. Üks värv eri tumeduse astmes. Väga huvitav!»

Kasemaa maalid E-kunstisalongi (Raekoja plats 20) praeguselt näituselt pärinevad ajast, mil ta töötas Tartu ülikooli kunstikabineti juhatajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles