Vahur Kersna uue raamatu esmaesitlus tuleb Tartus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna raamatu kaane on kujundanud Asko Künnap
Vahur Kersna raamatu kaane on kujundanud Asko Künnap Foto: Repro

Tuntud saatejuht ja ajakirjanik Vahur Kersna valis oma uue raamatu «Ei jäta elamata» esitluskohaks Tartu, kuna tema elu viimaste aastate olulisemad sündmused on seotud selle linnaga.

«Kõik asjad maailmas ei pea toimuma Tallinnas. Minu viimaste aastate olulisemad sündmused on seotud Tartuga ja lõppude lõpuks olen ma Lõuna-Eesti poiss. Kui ma näiteks Tallinnas poodi lähen ja vähegi saan, siis ma ostan Lõuna-Eesti kaupa. Ma olen kolkapatrioot,» põhjendas Kersna kohavalikut Tartu Postimehele.

 

Vilde tervisekohvikus 23. novembril toimuvaks raamatuesitluseks on Kersnal tellitud pealinnasõpradele eraldi buss. «Kui ma ütlesin neile, et esitlus on Tartus, siis venisid näod ikka pikaks. Nad on ju harjunud, et kõik toimub Tallinnas. Aga ma tellin bussi, toon nad kohale ja viin ka tagasi,» lausus Kersna.

 

Kersna uus raamat «Ei jäta elamata» räägib autori sõnul tema viimasest eluperioodist. «Lühidalt öeldes on see raamat sellest, miks ma elus olen. See võtab kokku viimased seitse aastat minu elust,» ütles ta.

 

Lisaks Kersnale kirjutavad raamatus ka tema raviarstid professor Hele Everaus, doktor Ain Kaare, doktor Katrin Palk ning mitmed tuntud ravitsejad.

 

«Kui sa satud oma isikliku maailmalõpu lävele, siis on kaks võimalust: kas anda alla ehk leppida olukorraga ja ära minna, või mitte. Minu mõte on selles, et sõit ei ole lõppenud enne, kui see on tõesti lõppenud. Nii kaua kuni muusika mängib, tuleb tantsida. Mitte haliseda ja viriseda või enne õiget päeva endale mulda peale kraapida,» selgitas Kersna oma uue raamatu pealkirja.

 

Kersna sõnul koosneb raamatuesitlus Tartus kahest osast. «Esimene on mõeldud minu lähematele võitluskaaslastele. Arstid, õed ja sõbrad. Kell viis on aga raamatu avalik esitlus, kus inimesed, kes on nende aastate jooksul mõttes mind toetanud, saavad selle raamatu enne, kui see poodides müügile tuleb. Me saame üksteisele silma vaadata ja kätt suruda. Ma saan neile aitäh öelda ja kui soovivad, saavad ka autogrammi,» rääkis Kersna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles