Tartumaal hukkunud juht oli purjus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariipaik Ülenurme-Kurepalu maanteel. Päästjad püüavad autovrakist kätte saada hukkunud juhti.
Avariipaik Ülenurme-Kurepalu maanteel. Päästjad püüavad autovrakist kätte saada hukkunud juhti. Foto: Kristjan Teedema

Tänaseks valminud ekspertiis tuvastas, et möödunud nädalal Tartumaal Ülenurme ja Roiu vahelisel teel hukkunud 60-aastane Villu oli tarvitanud alkoholi. Napsisena on politsei teda autoroolist tabanud varemgi.

14. novembril kella 13 ajal kaldus maanteel vastassuunavööndisse ja põrkas vastu tulnud sõiduautoga Peugeot 306 kokku Villu juhitud Ford Escort. Villu hukkus, tema kõrval istunud  56-aastane Agnes ja Peugeot’d juhtinud 36-aastane Roman said vigastada ning nad viidi haiglasse.

Täna selgus, et Villu oli oma viimasel autosõidul alkoholijoobes. Ka ei kasutanud ta turvavööd ning masinal olid all kolme liiki rehvid.

Alkoholi tarvitanuna on politsei teda roolist tabanud ka näiteks märtsis 2002 ning augustis 2009, vahendas Lõuna prefektuur.

Lisaks sellele on ta joobespäi põhjustanud veel kaks liiklusõnnetust. Jaanuaris 2008 kaldus ta Haaslava vallas sõiduautot Škoda juhtides vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud Fordiga. Mõlemad autojuhid said vigastada, kuid lubati pärast esmaabi kodusele ravile. Politsei selgitas, et Villu oli joobes ega kasutanud turvavööd. Mäletatavasti ei kasutanud Villu turvavööd ka möödunud nädala õnnetuses.

Novembris 2003 sattus mees aga liiklusõnnetusse jalgrattaga, olles alkoholijoobes. Õnnetus juhtus Haaslava vallas, kus rattur põrkas esmalt kokku tagant lähenenud sõiduautoga Peugeot, pärast kokkupõrget sattusid mõlemad liiklejad vastassuunavööndisse, kus põrkasid omakorda kokku vastu tulnud sõiduautoga Seat.

Õnnetuses sai raskeid vigastusi Villu ise ja ta vajas toona haiglaravi. Autojuhid olid kained.

Copy
Tagasi üles