EMÜ saalihokinaiskond võistles viimast korda SK Saku Fortunaga

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMÜ naiskond oma treeneri Talis Mölderiga.
EMÜ naiskond oma treeneri Talis Mölderiga. Foto: Erakogu

Laupäeval mängis EMÜ saalihokinaiskond Kiilis sõpruskohtumise pikaajalise rivaali SK Saku Fortunaga.

Kohtumise võitis seisuga 5:3 Saku naiskond, kelle jaoks oli tegemist lahkumismänguga. Seoses järelkasvu puudumisega lõpetab seitsmekordne Eesti meisterklubi tegevuse.

EMÜ naiskonna treener Talis Mölder ütles, et algul ei saanud tartlased mängu käima. «Vastane sai mitu lihtsat väravat ja kui teises pooles oma mängu käima saime, siis vastaste väravavaht Liina Üksik näitas tipptaset ning me ei suutnud tagasi lüüa,» märkis ta.

Saku naiskonna kapteni Berit Olli sõnul kujunes mäng selliseks nagu võitjate lahkumine olla võikski. «Väljakul olid tüdrukud, kellel on olnud tahe ja oskused võita, pingutada lõpuni ühise eesmärgi nimel. Need, kes on saanud tunda, mida tähendab tõsta pea kohale võitja karikas,» selgitas ta.

Oll lisas, et loomulikult oli see sõprusmäng, aga kumbki võistkond tahtis väga võita. «Maaülikool selleks, et alustada hea hooga uut hooaega ja Saku selleks, et näidata: me ei lahku seepärast, et ei suuda enam võita. Me lahkume, sest ühe naiskonna, ühe põlvkonna aeg sai sellisel kujul täis,» ütles ta.

Tartu väravad viskasid Liina Luih (2+0) ja Edith Pärnik (1+1), resultatiivse sööduga aitas ka Reti Väärt (0+1). Sakust olid resultatiivsed Kristi Lööper (2+0), Maria Liiva (1+1), Annika Raun (1+0), Kristel Kopel (1+0) ja Ingrid Lööper (0+2).

EMÜga kohtus SK Saku Fortuna finaalseerias kolm aastat järjest aastatel 2010 kuni 2012. Esimesel korral võitis Saku kolme võiduni kestva seeria mängudega 3:0, teisel aastal 3:1 ja kolmandal korral 3:2, kusjuures siis lõppes viienda finaalmängu normaalaeg viigiga ja meistritiitli pälvisid nad lisaajal. Kevadel lõppenud hooajal kohtus EMÜ finaalis Spartaga ja Saku võitis pronksikohtumises Jõgeva naiskonda.

Algaval hooajal võistlevad meistritiitli eest EMÜ ja Sparta spordiselts, kes mängivad põhiturniiril omavahel neli korda läbi ja seejärel peetakse nelja võiduni kestev finaalseeria.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles