Galerii: Võidu sillal tänati ehitajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval oli Tartus Võidu sillal tänuüritus, kus Tartu linna nimel tänati kõiki Võidu silla kapitaalremondis osalenuid.

Kuna 1956. aastal valminud Võidu silla viimasest suuremast remondist oli möödunud ligi 20 aastat ning silla põhikonstruktsioonid vajasid kiiret rekonstrueerimist, tegi Tartu linn 2014. aasta suvel ja sügisel sillale kapitaalremondi.

Remondi ja projekteerimise kogumaksumus oli ligi 800 000 eurot, riik toetas silla remonti 562 000 euroga. Võidu silla remondi peatöövõtja ja projekteerija oli AS Teede REV-2, omanikujärelevalvet tegi AS Taalri Varahaldus. Riia tänava ülekattetööd tegi Lemminkäinen Eesti AS.

Riigihangete mahus remonditi Võidu silla raudbetoonkonstruktsioonid ja dekiplaat, rajati hüdroisolatsioon, korrastati veeviimarid, paigaldati uued deformatsioonivuugid, remonditi piirded, renoveeriti sillal paiknev elektrivarustus ning asfalteeriti teekatted koos peale- ja mahasõitudega. Silla välimus on muutunud heledamaks, kuna betoonpinnad on saanud uue värvikatte.

Riia tänaval freesiti olemasolev asfalt, vahetati välja äärekivid, tehti ülekate ja taastati teekattemärgistus. Emajõe tänavust madalat veeseisu kasutades parandati ka silla vahetus läheduses nähtavale tulnud kaldakindlustuse kahjustused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles