Mihkel Raud kandideerib riigikokku Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatlik Erakond on kokku saamas oma nimekirja riigikogu valimisteks Tartus, lisaks kohalikele poliitikutele kandideerib nende nimekirjas ka muusik ja telesaate juht Mihkel Raud.

Mihkel Raud ütles Tartu Postimehele, et ta ise avaldas soovi Tartus kandideerida ning erakonnas tuldi talle vastu. Põhjusena nimetas Raud, et Tartu on tema lemmiklinn, talle meeldivad Tartu inimesed ning kandideerimine annab talle legitiimse võimaluse Tartus rohkem viibida.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkonna juht Heljo Pikhof ütles, et lisaks Mihkel Rauale kandideerivad Tartus veel Tartu abilinnapead Jarno Laur ja Kajar Lember, Henri Kaselo (Marju Lauristini nõunik) ja muidugi praegune riigikogu liige Heljo Pikhof ise.

Pikhofi sõnul käivad läbirääkimised veel Gea Kangilaskiga, kes Tartu linnavolikogus kuulub opositsioonis olevasse valimisliitu Vabakund. Sotsiaaldemokraatlik Erakond on teatavasti Tartus võimukoalitsioonis.

Gea Kangilaski ütles, et ta kandideerib tõesti sotside nimekirjas ning on esitanud ka avalduse erakonda astumiseks. Samas kinnitas Kangilaski, et Tartu linnavolikogus ta sotsiaaldemokraatide fraktsiooni ei astu ning jääb opositsioonis olevasse Vabakunda.

Kes on Tartu nimekirja esinumber, see otsustatakse Heljo Pikhofi sõnul selle nädala lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles