Žürii andis teada debüüdipreemia võimalikud saajad

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse Betti Alveri kirjanduspreemia žürii kuulutas välja 2014. aasta debüüdiauhinna nominendid. Need on Egert Rohtla teosega «Rovin Vox. Teekond läbi bluusipõrgu», Aleksandra A. T. «Armastus vaikib mind maha», Taavi Jakobson «Tõeline jumalaosake», Priit Põhjala «Militaarsed miniatuurid», Kelly Turk «Reaalne elu», Janar Ala «Ekraanitseremooniad» ja Mihkel Nummert «A kirjad».

Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna esimehe Berk Vaheri teatel tegi žürii koosseisus Doris Kareva, (:)kivisildnik, Kalju Kruusa, Alvar Loog ja Indrek Mesikepp valiku rohkem kui 40 teose hulgast. «Mitmes teoses oli sõjandusteemat ja vaimuhaiglaga seotud kogemusi, üldse omaeluloolisust,» kommenteeris žürii esimees Kalju Kruusa.

Betti Alveri kirjandusauhinda annab igal aastal välja Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond. Poetessi testamendi kohaselt pälvib selle parim hingedepäevade vahelise perioodi jooksul ilmunud debüütteos luule-, proosa- või draamavallas. 1000 euro suurune preemia pärineb Eesti Kultuurkapitalilt.

Laureaadi väljakuulutamine ja auhinna üleandmine toimub Betti Alveri sünniaastapäeval, 23. novembril kell 16 Tartu Kirjanduse Majas (Vanemuise 19).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles