Tehase tänaval avab uksed uus täika

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. novembril avab aadressil Tehase 21b uksed Tehase kirbuturg.
20. novembril avab aadressil Tehase 21b uksed Tehase kirbuturg. Foto: Margus Ansu / Postimees

Neljapäeval avatakse Tehase tänaval vanakraamiturg, kus kauba omanik ei pea sugugi leti taga seisma, vaid saab rentida boksi. Müügi eest asjade omanik hoolitsema ei pea, tuleb vaid hinnad määrata ning kirjutada lühike tootekirjeldus.

Tehase kirbuturu juhataja Tauno Õssu sõnul tekkis avamise mõte sellest, et ta on palju käinud mööda Soomet, kus sellised ettevõtmised toimivad väga hästi. «Kuskilt ikka võetakse malli, miks ka mitte proovida siin,» leidis Õssu.

Omaniku sõnul ootab täika riideid, jalanõusid, sööginõusid ning kõike muud, mis on kodus jalus. Ta lisas, et mööblit esialgu ei oodata, ent kuna läheduses on garaažiboks, siis on tõenäoline, et tulevikus saab seda rentida, et tegeleda ka tehnika müümisega.

Boksid juba täituvad

Kuigi koht pole veel ametlikult avatud, on huvilised Õssu sõnul juba aktiivselt hakanud asju tooma ja bokse rentima. Info on tema sõnul levinud eelkõige sotsiaalmeedias. Samuti on huvi tekitanud Tehase 21b küljes olev erksates rohelistes toonides reklaamsilt, tänu sellele on paljud möödaminejaid juba uksest sisse piilunud.

Avamise puhul saab kaheks nädalaks üürida boksi 15 euroga, mis on edaspidi ühe nädala hind. Kokku on rendibokse kahe saali peale 93.

Inimene saab oma kasutusse ühe müügiboksi. Kui periood läbi, tuleb ta oma maha müümata asjadele järele ning tehakse arveldus. «Meie rendime lihtsalt boksi välja, mingit summat me vahelt ei võta,» ütles Õssu.

Asjade omanik saab boksi rendiperioodil kogu aeg asju juurde tuua ning vajaduse korral oma asju korrastada, et külastajad leiaksid kaubad kiiremini ja paremini üles.

Konkurent Kastani tänaval

Õssu loodab, et vanakraamiturg läheb käima ja Tartu inimesed leiavad Tehase tänavale kiiresti tee.

Oktoobri keskpaigas avas Kastani tänaval uksed ka taaskasutuskeskus Sahtel, mis toimib sarnasel põhimõttel. «Olen sellest teadlik, kuid konkurents on alati meeldiv, kui ta just hoovi peale ei tiku,» ütles Õssu.

Sahtli omanik Eve Kavak rääkis, et kuulis möödunud nädalavahetusel, et talle on konkurent tulemas. «Tartu on nii suur linn ja ma usun, et siia mahub ka kolmas selline pood,» lausus ta ning lisas, et konkurents on alati hea ja edasiviiv jõud, mis paneb pingutama ja lisaväärtuste peale mõtlema. Tema sõnul on Tartu inimesed kuu aja jooksul Sahtli juba üles leidnud.

Uus täika

Tehase kirbuturg avab uksed 20. novembril Tehase 21b.

Lahtiolekuajad: E–R 10–18, L 10–15, P suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles