Elvakad soovisid hääletusel staadionile tribüüni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalliklubi FC Elva mängudele elab publik praegu kaasa püsti seistes.
Jalgpalliklubi FC Elva mängudele elab publik praegu kaasa püsti seistes. Foto: Liina Ivask

Sarnaselt Tartuga tänavu kaasava eelarve kampaania käivitanud Elva liitis kokku elanike antud hääled ning esialgsete tulemuste järgi peaks linn tuleva aasta eelarvest eraldama 10 000 eurot kohalikule staadionile tribüüni ehitamiseks.

Elva linnavalituse teatel anti kokku 598 häält, osales 305 inimest ehk ligikaudu 6,4 protsenti hääleõiguslikest linnakodanikest.

Populaarseimaks ideeks osutus Elva linnastaadionile vähemalt 200-kohalise tribüüni ehitamine, mis sai 126 häält. Pingereas järgnes 89 häälega idee Elva jõe äärde Peedule täiendavate puhkamis- ja sportimisvõimaluste loomisest.

Menukamatest ideedest toetati veel näiteks Verevi randa veeatraktsioonide püstitamist (49 häält), staadioni parkmetsa jõutreeningvahendite toomist (47 häält) ning avalikku pingpongilauda (44 häält). Kokku valisid linlased 17 ettepaneku vahel.

Elva korraldas kaasava eelarve rahvahääletuse esimest korda. Lisaks männilinnale on investeeringute küsimusi sarnasel moel rahvahääletusele pandud ka Tartus, Viljandis ja Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles