Välisüliõpilased koguvad heade tegude lugusid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal on Erasmus Student Network (ESN) Tartul käimas heategevusele suunatud üritustesari. Sarnaselt Eestiga on seesugune nädal käimas paljudes teistes Euroopa riikides.

Sündmused leiavad aset projekti SocialErasmus raames ning nende eesmärk on anda välisüliõpilastele võimalus ühiskonnale vabatahtliku ja sotsiaaltööga head teha ning neid kohaliku eluga siduda.

ESN Tartu liige Liis Kibusbuu rääkis, et heategevuslik programm on paigutatud ühte tihedasse nädalasse, mis lõpeb 16. novembril. Sündmused on kalli-ralli, poissmeeste oksjon, külastus Käopesa lastekodusse ja Tartu loomade varjupaika ning õppetunnid koolides.

Kui üritused on suunatud teistele head tegemisele, siis ESN Tartu loodud blogi «The Good Deed Diary» on selleks, et meenutada kedagi, kes on midagi ilusat juba korda saatnud. Blogi idee on panna kõiki mõtlema tegudele, mida kellegi sõber, tuttav, pereliige või võhivõõras on isetult teinud.

«Blogisse juttude kogumisega püüame tähelepanu tuua neile igapäevastele kangelastele, kes võtavad minuti elada teistele,» rääkis Liis Kibuspuu. «Alati ei peagi selleks suuresti vaeva nägema, piisata võib lihtsat teost või vaid heast sõnast ja lahkest naeratusest. Tunnusta sõpra ning inspireeri teisi sama tegema.»

«The Good Deed Diary» kogub lugusid kuni 8. detsembrini. Neid saab kirjutada ja lugeda aadressil: http://esn.ee/socialerasmus/ .

Rohkem infot ESN Tartu kohta saab http://esn.ee/tartu/ ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles