Tähtvere dendropargi toetuseks korjatakse allkirju

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere dendropargis mängitakse kuival ajal taldrikugolfi ja käiakse jooksmas. Talvel kulgevad seal suusarajad.
Tähtvere dendropargis mängitakse kuival ajal taldrikugolfi ja käiakse jooksmas. Talvel kulgevad seal suusarajad. Foto: Margus Ansu

Allkirjade kogumise keskkonnas petitsioon.ee on välja kuulutatud akt, mis kutsub inimesi toetama seda, et Tähtvere dendropark jääks linna avaliku ruumi osaks. Sellega astuvad linlased vastu golfiväljaku rajamise ideele.

Petitsiooni teksti autor Ain Kaare leiab, et golfiväljaku rajamise juttu tasub täie tõsidusega süveneda. «Näiteks sellesse, et dendropargi perimeetrile lubatakse neljakilomeetrist ringi, võtke, mõõtke ära, see on kaks ja pool kilomeetrit,» rääkis ta.

Kaare leiab, et ennekõike võiks dendropark jääda siiski linnaelanike spordi- ja puhkealaks, kuid selleks peab linn õla alla panema ja piirkonda investeerima.

«Mitu kilomeetrit on Tartus valgustatud pehme pinnasega terviseradasid? Neid ei ole. Kurb on vaadata, kuidas 850 meetri pikkusel asfaldiga kaetud ovaalrajal kepikõndi tehakse,» rääkis ta.

Kaare sõnul saaks dendroparki luua pehme pinnasega valgustatud radasid, kuid see nõuab tõsist tööd ja palju raha. «Ma usun aga, et tartlased on seda kõike väärt,» lisas ta.

Eilse õhtu seisuga oli petitsioon.ee leheküljel oma toetusallkirja andnud 109 inimest, praeguseks on nimekirja lisandunud veel üle saja nime. Petitsiooniga kogutud allkirjad jõuavad ettevõtmise lõpuks linnavalitsusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles