Magistritöö tulemusel sündis Annelinna portaal

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tartule ülevalt. Annelinn.
Vaated Tartule ülevalt. Annelinn. Foto: Margus Ansu

Ave Kongo on Tartu Annelinna elanik ja maastikuarhitekt, kes kirjutas oma magistritöö teemal «Korter majade vahel. Kuidas kutsuda esile linna- ja kogukonnaaktiivsust postsotsialistlikel vabaplaneeringuga elamualadel? Tartus paikneva Annelinna näitel».

Maastikuarhitektuuri magister on terve oma elu elanud Annelinnas, kuid nooremana ei mõelnud ta, miks see ruum seal selline on ning kuidas see mõjutab inimeste tegemisi ja olemist. Ta valis oma töös välja kõige olulisemad huvirühmad. Peamine teema oli see, kuidas kogukonna elu võimalikult aktiivseks muuta.

Kongo sõnul selgusid tööst ka takistused, mis praegu pidurdavad kogukonna aktiivsust. Näiteks see, et Annelinn on hästi suur ja üksikisikule teatud mõttes hoomamatu, just ruumi ja kogukonna mõttes. Positiivne oli tema sõnul see, et kõik leidsid, et võiks teha koostööd, aga küsimus oli selles, kust alustada ja millega.

Üks ettepanek oli see, et võiks luua linnaosa portaali, kust saaks vajalikku infot sündmuste kohta. Portaal on praegu olemas ning selle eestvedaja on ta ise koos visioonivõistluse korraldaja Kaja Paega.

Kongo elab päris Annelinna tagaotsas ja tema sõnul jääb kõige rohkem puudu sellest, et kergliiklusvõrgustik on mitmelt poolt lihtsalt ära lõigatud. Siiski tunnistab ta, et üldiselt on Annelinnas hea elada. Kui Kongo saaks valida, mida Annelinnas esimese asjana  kogukondlikult teha, sooviks ta korraldada seal talgud ja teha üheskoos korda näiteks Anne mõisa pargi ala.

Annelinna visioonist loe pikemalt tänasest ajalehest Tartu Postimees või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles