Võltsitud mootorsaagidega kaubitsejate tegevusala laieneb

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steel kaubamärgiga pakutavad mootorsaed, mille käest-kätte ostmisest soovitab politsei hoiduda.
Steel kaubamärgiga pakutavad mootorsaed, mille käest-kätte ostmisest soovitab politsei hoiduda. Foto: Politsei

Politsei hoiatab võltsitud mootorsaagidega kaubitsejate eest. Kui varem on saagidega äritseda püütud rohkem Tartus ja Viljandis, siis selle nädala jooksul on politsei saanud mitmeid teateid sellistest juhtumitest ka Põlvamaal.

Politsei palub inimestel olla ettevaatlik ning sae ostust loobuda, sest üldjuhul on pakutav kaup ebakvaliteetne, selle päritolu pole teada ja puudub tootja garantii. Seetõttu ei saa kindel olla ka seadme ohutuses, märkis Lõuna prefektuur oma pöördumises. Isikud võivad pakkuda lisaks saele ka noakomplekti.

Veel rõhutas prefektuur teades, et kauba pakkujad on võõramaalased, kes kauplemise varjus võivad koguda infot inimeste, nende elukohtade ning varalise seisundi kohta.

Kui keegi tunneb, et teda on petetud või kahtlustavad nende inimeste tegevuses süütegu, tuleb sellest politseid teavitada.  Kui kauplemine toimub kedagi kõrvalist häirivat ja ta sellest politseid teavitab, saab politsei uue korrakaitseseaduse kohaselt hinnata menetluse algatamise vajadust.

Endi ja oma kaaskondlaste elu saame muuta turvalisemaks seeläbi, et jagame infot politseile, mitte võõrastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles