Lõuna päästekeskus kolib uude majja

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaama tänava lõpus on valminud häirekeskuse ja päästeameti ühishoone, kuhu esimesena kolib uue nädala alguses Lõuna päästekeskus.
Jaama tänava lõpus on valminud häirekeskuse ja päästeameti ühishoone, kuhu esimesena kolib uue nädala alguses Lõuna päästekeskus. Foto: Lõuna päästekeskus

Tuleva nädala alguses, 17.-18. novembril kolib seni Vanemuise tänaval töötanud Lõuna päästekeskus Tartus valminud päästeameti ja häirekeskuse uude ühishoonesse, mis asub Annelinnas.

Järgmisest nädalast asub Lõuna päästekeskus uues majas aadressil Jaama 207, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo.

Rahumäe kalmistu vastas asuvas ühishoones alustatakse inimeste teenindamist kolmapäeval, 19. novembril.

Veidi hiljem, 24. novembril kolivad samasse majja praegu Kalevi tänaval asuv Tartu päästekomando ja seni Luunja vallas tegutsenud Lõuna-Eesti pommigrupp.

Kalevi tänava komandohoone siseruumid remonditakse ning alates järgmise aasta 1. veebruarist hakkavad sealt välja sõitma praegu Tõrvandis töötavad päästjad.

Jaama tänavale ehitatud ühishoones hakkab tööle ka häirekeskuse Lõuna-Eesti keskus, mis seni töötles hädaabinumbrile 112 tehtud kõnesid Elvas.

«Uude kaasaegsesse hoonesse kolimisega paranevad meie töö- ja olmetingimused,» ütles Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos.

Ta lisas, et komandode ümberpaiknemine võimaldab kiiremini jõuda suurema hulga inimesteni.

Päästekeskuse inspektorite vastuvõtuajad jäävad samaks, küll aga muutuvad mõned telefoninumbrid. Täpsemat teavet saab päästeameti kodulehelt www.rescue.ee või päästeala infotelefonilt 1524.

4,4 miljonit eurot maksma läinud ühishoone sai nurgakivi 2013. aasta detsembris.

Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi juhtimisel Tartusse Jaama 207 kinnistule ehitatud kompleksi kolmekorruselises osas hakkavad tööle häirekeskuse Lõuna keskus, Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus, Lõuna päästekeskus, Annelinna päästekomando ja demineerimiskeskuse Lõuna-Eesti pommigrupp.

Ühekorruselises osas on päästetehnika garaažikompleks ja varutehnika varjualune koos jäätmemajaga. Peasissepääs hoonesse on Jaama tänava poolsel küljel.

Hoovis on demineerijate betoonpunkrid, neljakorruseline harjutustorn ja treeningplatsid.

Päästeameti ja häirekeskuse Tartu ühishoone avatakse ametlikult 7. jaanuaril 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles