Seminar vaeb Eesti lennunduse rahvusvahelistumist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval ja reedel korraldab Eesti Lennuakadeemia lennundusspetsialiste koondava lennundusseminari, mille vältel keskenduvad organisatsioonide juhid ja valdkonna spetsialistid Eestist ning välismaalt teemale «rahvusvaheline Eesti lennundus».

Rahvusvahelistumine on üha aktuaalsem nii lennunduses kui hariduses, seega eriti kesksel kohal just lennundushariduses, rääkis Eesti Lennuakadeemia rektor Jaanus Jakimenko. «Käsitleme Eesti lennunduse kogemusi ja võimalusi rahvusvahelistumisel, uuenenud majandusmehhanisme, ettevõtete jätkusuutlikkust, NATO integreeritud õhuruumi küsimusi ning Afganistanis teeninud kopteripilootide kogemusi,» lausus ta pressiesindaja vahendusel.

Aktuaalse teemana tulevad käsitlemisele ka mehitamata õhusõidukite küsimused. Seminaril analüüsitakse nende kasutamisega kaasnevaid probleeme ja tegevusi.

Lisaks kuulutatakse seminaril juba kümnendat korda välja Eesti lennunduse aasta teo laureaat. Tegu on tunnustusega, mis antakse ühele Eesti lennundusettevõttele või -organisatsioonile silmapaistva töö ning tulemuste eest viimase aasta vältel. Eelmisel aastal tunnustati rändauhinnaga «Kotkas» Eesti Lennundusmuuseumit sealse arendustegevuse eest.

Üritusele koguneb ligi kakssada osalejat. Esinejad on teiste seas lennuakadeemiast, Tallinn Airport GH-st, Magnetic MRO-st, Invent Baltics’ist, Eesti Õhuväest ning Eesti Teadusagentuurist. Lisaks kodumaistele ettekannetele on esindatud eksperdid Soomest, Poolast, Hollandist, Suurbritanniast ja Saksamaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles