Tulistajast roolijoodik võeti vahi alla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistaja. Foto illustratiivne
Tulistaja. Foto illustratiivne Foto: AP / Scanpix

Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahistas kohus eile 41aastase Tauno, keda kahtlustatakse tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja suure koguse laskemoona korduvas ebaseaduslikus käitlemises ning sõiduki joobes juhtimises.

Kahtlustuse kohaselt tulistas alkoholijoobes Tauno üleeile öösel Tartumaal ebaseaduslikust automaatrelvast ning põgenes autoga politseinike eest. Läbiotsimisel leiti kahtlustatavalt hulgaliselt ebaseaduslikku laskemoona ja relvaosi.

Lõuna Prefektuuri kriminaalbüroo juhi Vallo Koppeli sõnul edastati 9. augusti öösel politseile teade, et ühe Luunja valla bussipeatuse juures oli kuulda laske ning samas seisab ka mingi sõiduk. Politseipatrulli saabudes püüdis sõidukijuht põgeneda Tartu suunas, eirates politseinike poolt antud peatumismärguannet. Tartus Jaama ja Annemõisa tänavate ristmikul kaotas sõiduk juhitavuse ning sõitis teelt välja. Õnnetuses keegi vigastada ei saanud, joobes 41aastane sõidukijuht viidi kainenema.

Kontrollimisel leiti autost ja auto lähedalt täis padrunisalvega automaat, relvasummuti ja veel neli täis padrunisalve. Kinnipeetud mehe elukoha läbiotsimisel leiti ligi 2000 padrunit ja erinevaid relvaosi.

Lõuna ringkonnaprokurör Tatjana Tamme sõnul karistati varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud meest viimati alles 2008. aastal just tulirelva ebaseadusliku käitlemise ning korduva joobes juhtimise eest. Seetõttu leidis prokuratuur, et kahtlustatav võib vabaduses viibides jätkuvalt toime panna uusi kuritegusid ning taotles kohtult tema vahistamist. Kohus rahuldas eile prokuröri taotluse ning võttis mehe kuni kuueks kuuks vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles