Tartus käis mullusest rohkem turiste

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tartus.
Turistid Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänavu esimesel poolaastal peatus Tartu majutusettevõtetes üle kolme protsendi rohkem turiste kui 2009. aastal samal ajal.

Eelmise aastaga võrreldes kasvas jõudsalt siseturistide arv - 7,9 protsenti, samal ajal kahanes välisturistide arv 2,2 protsendi võrra. Võrreldes Eesti keskmise turistide arvu suurenemisega (10 protsenti) kasvas turistide hulk Tartus mõnevõrra aeglasemalt.

2010. aasta esimese poolaasta jooksul peatus Tartu majutusettevõtetes kokku 63 837 inimest, kellest siseturistid moodustasid 56 protsenti. Ööbimiste arv Tartu majutusettevõtetes kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes üle ühe protsendi. Tartus keskmiselt viibitud aeg lühenes 1,63 öölt 1,6 ööni.

«Rõõmustab eestimaalaste rohkus Tartu külastajate seas - siseturistide arv kasvas meil esimesel poolaastal tunduvalt kiiremini kui Eestis keskmiselt. Samas võtab aga turismivaldkonna elavnemine rohkem aega kui me sooviksime – külastajate arvu taastumine käib teosammul just välisturistide arvu kahanemise tõttu,» märkis abilinnapea Karin Jaanson.

Kõige enam saabus esimesel poolaastal Tartusse välisturiste Soomest (12 343), Saksamaalt (2969), Venemaalt (2173), Lätist (1909) ja Rootsist (1356). Esimesel poolaastal olid kasvavateks turgudeks päritoluriikide järgi Venemaa ja Saksamaa. Tartus majutatud Venemaa turistide arv kasvas ligi 31 protsenti ning Saksamaa turistide arv ligi kümnendiku võrra.

Varasemaga võrreldes vähenes Tartus majutusasutustes lätlaste ning rootslaste osakaal - Lätist tulijaid oli umbes 21 protsenti ning rootslasi ligi 19 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Üle viie protsendi on vähenenud ka Soomest, suurimast sihtturust, Tartusse tulijate arv.

«Kuigi Eestit külastanud põhjanaabrite arv on tublisti kasvanud, ei ole see kasvulaine Tartusse jõudnud. Tõenäoliselt sunnib majanduse kehv seis põhjanaabreid piirduma lühemate Tallinna-reisidega,» kommenteeris abilinnapea Karin Jaanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles