Tamme kool sai juubeliks postmargi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme gümnaasiumi mark.
Tamme gümnaasiumi mark. Foto: TPM

95. sünnipäeva tähistava Tartu Tamme gümnaasiumi pere otsustas lisaks mitme piduliku ürituse korraldamisele tellida tähtpäeva puhul ka postmargi. Margil, mille kujunduse autor on sama kooli 11. klassi õpilane Desiree Laanepere, on kujutatud kooli embleemi, rahvusvärve ja tammeoksi.

Samuti on sellel arv 95, mis sümboliseerib kooli lähenevat juubelit. Marki saab ka koolist osta ning sellega saab kirju saata nagu mis tahes teiste markidega. Tähtpäevaks postmargi trükkimise idee andis kooli huvijuht Liina Kink. Teadaolevalt ei ole ükski teine Eesti kool varem marki välja andnud.

Kujundamisel oma õpilase Desiree Laanepere abi küsida oli loogiline samm. Nimelt saavutas Laan pere rahvusvahelisel Euros cola õpilaste plakativõistlusel tihedas konkurentsis peavõidu. Noore andeka kunstniku loominguga saab praegu tutvuda näiteks Maarjamõisa haigla fuajees välja pandud näitusel või internetis.

Pidustustega alustab kool juba sel nädalal. Reedel, 7. novembril on koolipere ja teisedki huvilised oodatud juubeliballile, mida korraldab 11.b klass. Juubeliaktus tuleb aga 15. novembril kell 16 Vanemuise kontserdimajas. Enne seda käiakse kalmistutel ning süüdatakse mälestusküünlad lahkunud õpetajate haudadel. Pärast aktust viivad bussid pidulised teatrist koolimajja, kus algab varahommikuni kestev pidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles