Maaülikool promoveerib aastapäeval kaks audoktorit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede keskpäeval oma aastapäevaaktust pidav Eesti Maaülikool promoveerib audoktoriteks Guy Smagghe'i ja Jari Hynynen'i, samuti 21 uut doktorit. Aktusel antakse üle ka ülikooli teenetemedalid ning tunnustatakse teadus- ja õppetöös silma paistnud ülikoolipere liikmeid.

Professor Guy Smagghe on rahvusvaheliselt tunnustatud taimekaitse teadlane ja õppejõud. Alates 1999. aastast töötab ta osalise koormusega Brüsseli vabaülikooli professorina ja 2002. aastast täiskoormusega Ghenti ülikooli professorina. Ta on valitud Annaba ülikooli (Alžeeria) audoktoriks.

Oma teadustöös on professor Guy Smagghe erilist tähelepanu pööranud putukate füsioloogia süvauuringutele, kuid samas ka selliste uute keskkonnasäästliku taimekaitse strateegiate arendamisele.

Soome metsainstituudi vanemteadur Dr. Jari Hynynen oli aastail 2008 - 2009 instituudi teadusdirektori ametis. Alates 2000. aastast on ta Helsingi ülikooli abiprofessor metsa kasvukäigu uurimise alal.

Hynynen on osalenud paljudes teaduslikes uurimisprojektides, millest mitmed on olnud Soome metsandussektori arengut suunavad. Peamiseks töövahendiks on olnud metsa kasvu simulaatori loomine ja arendamine. Maaülikooliga teeb Hynynen teaduskoostööd, kuid osaleb ka õppetööd.

Aastapäevaaktusel antakse kätte maaülikooli teenetemedalid, esitletakse teaduse populariseerimise ja rakendusteaduse auhindade laureaate, kuulutatakse välja aasta täienduskoolitaja ja aasta e-õppejõud ning antakse üle stipendiumid. Aktusel kuulutatakse välja ka Eesti Maaülikooli Aasta Tegu 2014 ning nimetatakse aasta vilistlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles