Kambja vallas liiguvad sõjaväelased

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 200 kaitseväe ühendatud õppeasutuste tegevväelast ja töötajat osalevad neljapäeval jalgsirännakul Kambja vallas, et tugevdada seeläbi isikkoosseisu ühtekuuluvustunnet.

Kõrgema Sõjakooli ülema major Tarmo Luhaääre sõnul on jalgsirännaku eesmärgiks kaasata nii õppeasutuste tegevväelased ja õppurid kui ka akadeemiline ja toetav personal ühisesse tegevusse. Lisaks pakub rännak meeskonnatöö kõrval mitmeid väljakutseid. Näiteks teekonna planeerimist, maastikul orienteerumist ja otsuste langetamist, et jõuda määratud ajaks ühtse võistkonnana lõpp-punkti,  ütles major Luhaäär pressiesindaja vahendusel.

Kõrgema sõjakooli korraldataval ROGAIN formaadis jalgsirännakul osalevad kuue kuni kümneliikmelised võistkonnad, kes peavad läbima kella 9.30-st kuni 15.30-ni vabalt valitud kontrollpunktid, mis asuvad Kambja alevikust edelas. Eesmärgiks on koguda maksimaalne punktisumma, kusjuures rajale märgitud 30 kontrollpunkti väärtus sõltub selle keerukusest ja kaugusest.

Rännakul osalevad tegevväelased on lahingvarustuses. Võistkonna liikmetest esimene ja viimane kannavad helkurvesti, et teised liiklejad neid kergemini märkaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles