Korraldajad viivad küüslaugufestivali Jõgevalt Tartumaale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak ning Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild sõlmisid suurürituse korraldamiseks möödunud nädalal koostöölepingu.
Küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak ning Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild sõlmisid suurürituse korraldamiseks möödunud nädalal koostöölepingu. Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum

Seitse aastat Jõgeva üheks tähtsaimaks sündmuseks peetud küüslaugufestivali uuel sügisel samas kohas enam ei tule. Korraldajad leidsid, et linn jäi üritusele kitsaks ning 15. augustil 2015 on kavas festivali pidada hoopis Ülenurmel, Eesti põllumajandusmuuseumi territooriumil.

Kuna küüslaugusõpradele ja Eesti kohalikku toodangut hindavatele inimestele jäi festivalipaik Jõgeva kultuurimaja ümbruse pargis kitsaks, otsustati ümber kolida Eesti maakultuuri pärandit koondavasse muuseumi, põhjendas lühidalt oma otsust küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak.

Ürituse programm tuleb suures osas sama. Taas keskendutakse pidupäeval küüslaugule kui vürtside kuningale ja eestimaisele omatoodangule. Kokku tulevad Eesti küüslaugukasvatajad, et võrrelda sorte, küüslaugusaaki ning vahetada kogemusi, samuti selleks, et müüa suurem osa oma saagist maha. Kauplemiseks on viimastele festivalidele toodud üle 15 tonni kodumaist küüslauku.

Kavas on ka iga-aastane Eesti suurima küüslaugu võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles