Rebaseneiud vajasid vihikut, kommi ja anatoomiaõpikut

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagumises reas seisavad arstiteaduskonna esimese kursuse tudengid Elvira Hanzatjan (vasakul) ja Helen Raik ning ees on Jana Jakovleva ja Marta Loberg.
Tagumises reas seisavad arstiteaduskonna esimese kursuse tudengid Elvira Hanzatjan (vasakul) ja Helen Raik ning ees on Jana Jakovleva ja Marta Loberg. Foto: Aime Jõgi

Täna hommikul liikusid Tartu raeplatsil ringi valgetes kitlites Tartu ülikooli arstiteaduskonna esimese kursuse tudengid, paberist kõrvad peas ja seljale joonistatud sabad, ning palusid  linnakodanikelt abi.

Neil seisis ees rebaste ristimisrituaal ning enne seda tuli  neil kiiresti terve hulk ülesandeid lahendada.

Nad pidid tänavalt leidma inimesed, kel on kaasas akulaadija, päevik, välismaa raha, kroonid, marker, ilukirjanduslik raamat, vihik, komm, pinal ja anatoomiaõpik ning tegema endast koos ühe või teise esemega pildi ehk selfi.

Üks tööle ruttav inimene leidis rebaseneiude aitamiseks oma käekotist akulaadija ning Kirju Koera kommid.

Kuna tööleruttaja oli juhuslikult Tartu Postimehe ajakirjanik Aime Jõgi, siis palus ta vastutasuks, et tüdrukud tallegi poseeriksid. Neidudel oli küll väga kiire, sest ülesande lahendamiseks oli neile antud 15 minutit, ometi tulid nad lahkelt vastu ja naeratasid kaamerasse.

Sündis pilt, kus tagumises reas seisavad Elvira Hanzatjan (vasakul) ja Helen Raik ning ees on Jana Jakovleva ja Marta Loberg. Tüdrukud lubasid hoolsalt õppida ning lisasid, et tulevikus saavad neist hambaarstid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles