Neliküritust asendab Tartu Maratoni Kuubik

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusamaraton.
Suusamaraton. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Klubi Tartu Maraton nimekonkursile tuli 565 pakkumist, millest esialgu jäi sõelale 12 paremat.

Klubi kommunikatsioonijuht Peeter Liik selgitas, et pärast pikki arutelusid langetasid nad otsuse ühe kasuks. Alguses pakuti sarja nimeks «Kuubik». «Leidsime, et nime tuleks siduda pisut rohkem Tartu Maratoni kuvandiga, et inimesed seostaksid uut sarja nime rohkem meiega, ja nii saigi nimeks Tartu Maratoni Kuubik,» selgitas Liik.

Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk rääkis, et «Kuubik» oli tema lemmikute hulgas teisel kohal. Nimi kogus aga kõige rohkem poolthääli ja osutuks seega valituks. Ta toob välja Rubiku kuubiku ja täringu, mis süboliseerivad hasarti, erinevaid emotsioone, elamusi, eneseületamisi, natuke ka altminekuid või ebaõnnestumisi. Seetõttu peaks kuubiku idee sarja võistlusaladega hästi klappima.

«Valida ei olnud lihtne, kokku oli arutellu kaasatud 16 inimest,» rääkis Kelk. Tema sõnul pakub «Tartu Maratoni Kuubik» enim visuaalseid esitlusvõimalusi ja sellel on eeldusi rahvasuus hästi levida.

Alates 2015. aastast kaob Tartu neliküritus ja asemele tuleb uus sari, mis ühendab kõik kuus Klubi Tartu Maraton hooaja üritust: Tartu maraton, Tartu jooksumaraton, Tartu rattaralli, Tartu rulluisumaraton, Tartu rattamaraton ja Tartu linnamaraton. Sarja üldarvestusse läheb iga osaleja kuni neli paremat hooaja jooksul saavutatud tulemust.

Uue sarja nimi selgus avaliku nimekonkursi tulemusel, peauhinnaks oli 300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles