Tegusaid vabatahtlikke saab esile tõsta

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ärinõuandla, Tartumaa arendusselts, Domus Dorpatensis,  Kodukant Tartumaa, Tartu maavalitsus ja Tartu linnavalitsus ootavad ettepanekuid 2014. aasta aktiivsete kodanikuühenduste, vabakondlaste ja vabasektori toetajate tunnustamiseks.

Korraldajate soov on esile tõsta neid, kelle teod muudavad kodukohta paremaks, kogukonda ühtsemaks ning kodanikuühiskonda tugevamaks.

Aasta kodanikuühenduse nimetus antakse organisatsioonile, mille tegevus on aasta jooksul  toonud kaasa olulise positiivse muutuse tegutsemisvaldkonnas ja/või -piirkonnas.

Aasta vabakondlasena tunnustatakse vabatahtlikuna tegutsenud inimest ning oluline on, millist väärtust ja uut tegevust on vabakondlase panus piirkonda või ühendusse toonud.

Aasta mittetulundusühenduste tegevuse toetajana tunnustatakse omavalitsust, eraisikut või äriühingut, mis on aidanud kaasa kodanikuühendustele soodsama keskkonna loomisel, toetanud mittetulundusühenduste tegevust rahaliselt või mõnel muul moel.

Kandidaate saavad 9. novembrini esitada omavalitsused, äriühingud, üksikisikud ja ka mittetulundusühingud ise.

Konkursi ankeet on täidetav elektroonselt aadressil https://docs.google.com/forms/d/1jAYtovCVBPSXN1lCHeGlrFlKtI_NMoOo-8uTOM6Ze1s/viewform või Tartu ärinõuandla kodulehel www.tartu.ee/arinouandla.

Kõigis kategooriates tunnustatakse parimat meene  ja tunnustuskirjaga, tunnustuskirja saavad ka kaks nominenti. Tunnustusüritus on 27. novembril Dorpati konverentsikeskuses, kus kuulutatakse välja ka Tartumaa aasta küla.

Tunnustamiskonkursi korraldust toetavad kodanikuühiskonna sihtkapital ja siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles