Verni Loodmaa: protseduurist ei maksa ette rutata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Margus Ansu

Väljavõte volikogu arengu- ja  planeerimiskomisjoni 8. oktoobri koosoleku protokollist:

Jüri-Ott Salm (Vabakund) tegi ettepaneku võtta 2015. a eelarvet käsitlev punkt juba komisjoni päevakorda, et saada ülevaade linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna ning arhitektuuri ja ehituse osakonna koostatavatest ettepanekutest. Eesmärgiks on paremini mõista eelarve koostamise protsessi ja linna, eelkõige nimetatud osakondade kitsaskohti või võimalusi erinevate valikute tegemisel.

Verni Loodmaa (RE, komisjoni esimees) oli seisukohal, et eelarve menetlemisel on oma protseduur, millest ei ole põhjust ette rutata. Praegu teevad osakonnad oma tööd eelarve kokkupanemisel, kui eelnõu esitatakse volikokku, siis seda arutatakse ja on võimalus teha ettepanekuid.

Kadri Leetmaa (SDE) avaldas arvamust, et uute volikogu liikmete seisukohast on mõistetav soov eelarve koostamise protsessi paremini tundma õppida. Kui eelarve jõuab volikokku, tuleks selle arutamiseks rohkem aega planeerida ja seda põhjalikult tutvustada.

Abilinnapea Jarno Laur (SDE) selgitas, et linnavalitsus ei pea otstarbekaks eelarvet nii varases staadiumis ja fragmentaarselt käsitleda, see annaks eelarvest moonutatud pildi. Linnavalitsuse kohustus ja ka privileeg on koostada eelarve eelnõu ning taotluste kaalumisega jõuda tasakaaluni erinevate huvide vahel selliselt, et eelarve oleks tervik.

Jüri-Ott Salm jäi selles küsimuses eriarvamusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles