Vanemuise katusest sai võttepaik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu metalbänd Deformation filmimas Vanemuise teatrimaja katusel.
Tartu metalbänd Deformation filmimas Vanemuise teatrimaja katusel. Foto: Erakogu

Tartu metalbänd Deformation avaldas muusikavideo, mille salvestamiseks turniti tehnikaga koguni  Vanemuise katusel. Bändi debüütvideo «Nightmare» räägib hirmude ületamisest ja sisaldab üpris kõhedaid kaadreid. Nii lugu kui ka video on salvestatud Tartus.

«Oleme väga tänulikud, et rahvusteater metalmuusikasse ja tavapäratutesse lahendustesse hästi suhtub,» rääkis Deformation'i kitarrist Anton Brusko teatrimaja katusel filmimisest. Möödakõndijadki vaatasid hoolega üles, et näha, kes teatri katusel müristab, muheles Brusko.

Loo videos, mida saab vaadata siit, põgeneb peategelane oma unenäos tagaajajate eest ja näha saab üsna vägivaldseid stseene. Läbi nende stseenide tahavad autorid vaatajaid nende enda hirmude üle mõtlema panna ja anda mõista, et vägivald ei ole hirmudele lahendus. Video näitabki, et vägivald suudabki tekitada ainult hirmu, valu ja viha, samas annavad loo sõnad positiivne sõnumi.

Videot, mille autor on Kristjan Kostabi, salvestas Deformation lisaks Vanemuise katusele Tartu kõrgema kunstikooli stuudios, Tartu lennuväljal, bändi enda prooviruumis ja Tartu kõrval metsas.

Deformation'i koosseisus on viis liiget ja tegutsenud on kollektiiv alates 2011. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles