Baltisakslase ehitatud maja edendab tänast rahvakultuuri

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel tähistas oma aastapäeva Tiigi seltsimaja, mis on Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna alluvuses edendanud rahvakultuuri juba 15 aastat. Ilus väike maja asub aadressil Tiigi 11 nõukaaegsete neljakorruseliste elamute vahel ning vaatab Toomemäge ja heidab pilke ühtlasi baltisaksa ajalukku. Selle maja laskis 1881. aastal ehitada usuteadlane Alexander Konstantin von Oettingen.

Aadlimees tuli Vilde Teatri näitleja Rein Annuki kehastuses laval rahva ette, et meenutada 19. sajandi lõppu ja 20. sajandi algust, mil selles majas kõlas samuti muusika. Seejärel andis ta sõna Tiigi seltsimaja direktor Riho Leppojale, kes on selles ametis olnud viimased kümme aastat.

Nendel aastatel on lisaks senisele rahvakultuuri edendamisele ning suuremate ja väiksemate laulupidude korraldamisele lisandunud linnaosapäevade ja samuti mõnegi ülelinnalise ürituse eestvedamine.

Direktorilt said tänutäheks meeneid nende ürituste rahva ette toomisel ja üleüldse läbi aastate abiks olnud inimesed, asutused ja organisatsioonid. Põhitegevuste jäädvustamiseks sõnas ja pildis on valmistatud ja saali üles seatud kuus roll-up stendi.

Tiigi seltsimaja 15. aastapäeva puhul on restaureeritud maja esimesel korrusel pannoo «Meditsiin», mille autor on kunstnik Endla Tuutma. Taies on märk sellest, et enne Tiigi seltsimaja nime saamist oli seesama hoone aastatel 1949-1998 tuntud kui Tartu tervishoiutöötajate maja.

Pidulikku üritust aitasid muusikaga kaunistada Tartu Noortekoor Kadri Leppoja juhatusel ja keelpilliansambel klavessiiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles