Võrtsjärve äärses limnoloogiakeskuses ja järvemuuseumis lõppes suur remont

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMÜ limnoloogiakeskus tähistab 60. sünnipäeva.
Pildil järvemuuseumi spetsialist Anna Liisa Jalak.
EMÜ limnoloogiakeskus tähistab 60. sünnipäeva. Pildil järvemuuseumi spetsialist Anna Liisa Jalak. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Varem igal talvel Võrtsjärve ääres Vehendis asuva limnoloogiakeskuse teadlaste jahedaid kabinette ja laboreid soojendada aidanud elektriradiaatorid on nüüd minevik, sest pool sajandit tagasi valminud hoone sai põhjaliku remondi käigus ka uue küttesüsteemi.

«Olen kolleegidele naljaga öelnud, et nüüd on meil vaja veel ainult kõvasti tööd teha,» ütles Eesti Maaülikooli limnoloogiakeskuse juhataja Ain Järvalt.

Paar aastat tagasi alanud remondi käigus sai hoone välissoojustuse, uued aknad-uksed, Võrtsjärvest energiat ammutava küttesüsteemi ning tõhusa ventilatsiooni. Uuenduskuuri tegi läbi ka maja sisemus. Praegu on lõpetamisel laborite sisustamine ning Saaremaal käib teadlastele uue uurimislaeva ehitamine.

«Oleme toetustega saanud väga kõvasti uut teadusaparatuuri osta, see on väga suur hüpe,» märkis Ain Järvalt.

Suure remondiga on suure hüppe edasi teinud ka limnoloogiakeskusega ühe katuse all olev Eesti Maaülikooli õppekeskus, mida laiemalt tuntakse järvemuuseumi nime all.

Kuidas need kohad nüüd välja näevad ning mille kallal töötavad reedel 60. aastapäeva tähistava limnoloogiakeskuse teadlased, saab lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles