Prokurör: politsei on kahtlustatava pereliikmed üle kuulanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene andis täna ülevaate esmaspäevase Viljandi koolitulistamise uurimisest.

Esialgsetel andmetel oli tapmises kasutatud revolver relvakapis luku taga. Relva omanik tegi kõik endast oleneva, et vältida selle sattumist teiste isikute kätte. Kuidas kahtlustatav relva kapist kätte sai, selgitab täiendav uurimine.

Prokuröri teada oli kahtlustava isal relvakapis üks registreeritud tulirelv. «Momendil läbiotsimist teostatud ei ole,» lisas Hänilene. Prokuröri kinnitusel on poisil olemas advokaat.

Küsimusele, kas aprillikuist juhtumit, mil kahtlustatav noormees tõi kooli kaasa noa, käsitletakse ka tulistamisega seoses, vastas prokurör, et noa koolis kaasaskandmist ei karistatud väär- ega kuriteona. «Tõenäoliselt on see üheks iseloomustavaks materjaliks inimese kohta: milline on tema varasem käitumine, millised on tema varasemad hoiakud. Kõik need asjaolud tuleb ju välja selgitada, et mis inimesega tegemist on, seda enam alaealise kahtlustava puhul.»

Pärast kinnipidamist halvenes kuriteos kahtlustatava noormehe terviseseisund ning ta on praegu arstide hoole all. Esimesel võimalusel tahab politsei siiski ülekuulamistega jätkata.

«Menetluslike otsuste tegemine on momendil edasi lükkunud. Need otsused tuleb teha homme lõunaks. Momendil ei saa ma anda vastust, kas ma taotlen selle kahtlustava vahistamist või mitte,» rääkis Hänilene. Seetõttu ei olnud prokuröril täna võimalik suurele osale küsimustest vastuseid anda.

Prokuröri kinnitusel on politsei üle kuulanud poisi pereliikmeid. «Politsei kuulab pidevalt üle isikuid, kes võiksid anda informatsiooni selle sündmuse toimepanemise asjaolude kohta. Kindlasti on vaja välja selgitada inimesed, kes oskavad anda informatsiooni selle teo võimalike motiivide kohta. Meie eesmärk on kõik vähegi vajalikud asjaolud välja selgitada, et saada vastused nendele küsimustele, miks selline koletu tegu aset leidis,» lisas ta.

«Eks me piiskhaaval seda teavet kogume ja sellest piiskhaaval kogutud teabest tuleb lõpuks kokku panna tervikpilt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles