Metsanduse EM-il osalejaid ootavad põnevad väljakutsed

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsanduse EM-i korraldajate pressikonverents.
Metsanduse EM-i korraldajate pressikonverents. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Luua metsanduskool valmistub Tartus ja Tartu lähistel läbi viima 2015. aasta Euroopa noorte meistrivõistlusi metsanduses.

Luua metsanduskooli direktriss Haana Zuba-Reinsalu ütles, et Luua metsanduskoolil on nii võistlustel osalemise kui ka korraldamise kogemus. Metsanduse kutsevõistlused algasid 2002. aastal Austrias, alates 2003. aastast on neil eestlased kaasa löönud. «Luua metsanduskool korraldas 2004. aastal kolmandad kutsevõistlused ja on nüüd, 2015. aastal, samas rollis,» ütles ta.

Europea esindaja ja maikuistel meistrivõistlustel peakohtunikuna üles astuv Marcus Wilfinger on seninähtuga rahul. Ta leiab, et Euroopa meistrivõistlused on Luua metsanduskoolis kindlates kätes. Suure plussina toob ta välja, et Luua metsanduskoolil on nii võistlustel osaleja kui ka korraldaja kogemus. «Lisaks on eestlased võistluse kaks korda võitnud,» lisas ta.

Võistluse peakorraldaja Marko Vinni ütles, et käesoleval nädalal kannavad korraldajad rahvusvahelisele komiteele ette, kuidas ettevalmistused on möödunud. «Oleme komiteele näidanud järgmise aasta võistluse alasid ning andnud ülevaate, missugune on meie valmisolek võistluste korraldamiseks,» ütles ta.

Võistlusel ootavad osalejaid ees põnevad väljakutsed, millest üheks on eluspuu langetamine. «Mujal maailmas tehakse seda imiteerides või posti langetades, kuid meie langetame eluspuud. Eile käisime ja valisime metsas platsi välja, komitee on vaimustuses,» rääkis Vinni. Langetama asutakse kuuski.

Praegu ei ole veel teada, kes Eesti võistkonda kuuluvad. Igal Luua metsanduskooli õpilasel on võimalus kandideerida ja meeskonda pääseda. Kevadistel karikavõistlustel selgub, kes Euroopa meistrivõistlustel kaasa löövad. Nimekiri Eesti võistlejatest avalikustatakse kuu enne võistlusi.

Luua metsanduskooli metsamajanduse neljanda kursuse õpilane ja Eesti raiespordi esinumber Ranet Sildoja tunnistas, et praegu käivad meeskonnaliikmete otsingud. Siht on tal võistluseks igatahes selge. «Tahaks ikka seda esimest kohta, tuleb kõvasti trenni teha,» sõnas ta.

Et saada täpsemat aimu, milline näeb välja üks raievõistlus, võib vaadata 28. juunil Pärnu Vallikäärus toimunud Eesti meistrivõistluste videokokkuvõtet.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles