Politsei võttis Tartus luubi alla foorituledest kinnipidamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Margus Ansu

Eile päeval kontrollis liikluspolitsei Tartu linna erinevate reguleeritud ülekäiguradade juures seda, kas jalakäijad ja ratturid peavad kinni foorituledest

Nelja tunni vältel toimunud kontrollaktsioonil avastati 19 jalakäijat, kes eirasid keelavat foorituld ning ületasid sõidutee sellegi poolest. Lisaks peeti kinni joobes jalgrattur, kes sõitis ristmikule punase fooritulega ning avastati viis muud liiklusalast väärtegu seoses sõidukijuhtide turvavarustuse kasutamise ja sõidukiirusega.

Kui jalakäija ületab teed samal ajal, mil fooris põleb keelav tuli, saab jalakäijat liiklusseaduse rikkumise eest karistada kuni 40‑eurose rahatrahviga. Peamine on aga see, et tee ületamine punase tulega võib kaasa tuua liiklusõnnetuse. Ristmikule lähenev ja sõidueesõigust omav autojuht ei tea arvestada jalakäijatega, kes keelust hoolimata teele võivad hüpata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles