Uksed avab sooja jooga stuudio

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Roosmäe lükkab Teguri tänaval käima Tartu esimese sooja jooga stuudio. Saali temperatuur on tundide ajal 36–39 kraadi ning selle põrandat katab spetsiaalne pehme kate.
Pille Roosmäe lükkab Teguri tänaval käima Tartu esimese sooja jooga stuudio. Saali temperatuur on tundide ajal 36–39 kraadi ning selle põrandat katab spetsiaalne pehme kate. Foto: Margus Ansu

Teguri tänaval avatakse sel kolmapäeval Tartu esimene sooja jooga stuudio Yoga Maya, mis pakub joogahuvilistele lõõgastumiseks ning oma keha ja vaimu tasakaalus hoidmiseks uudset joogastiili – Express Hot Yoga.  

Uue joogastuudio omaniku ja eestvedaja Pille Roosmäe sõnul on Express Hot Yoga kasvanud välja tuntud Bikrami joogast, kuid kui viimases kestab üks jooga treeningtund 90 minutit, siis «ekspressi» puhul on see 50 minutit.

«See on Bikrami jooga lühendatud variant, mis tähendab, et treeningtund on kiirem ja intensiivsem,» selgitas Roosmäe. Teistest joogastiilidest erineb Express Hot Yoga veel selle poolest, et seda tehakse soojas ja niiskes ruumis.

«Saali temperatuur viiakse 36–39 kraadini ja õhuniiskus on keskmiselt 40 protsenti. Kliima peaks olema kergelt subtroopiline,» lausus Roosmäe, kes proovis ise esimest korda joogat viis aastat tagasi Ameerikas. «Käisin seal Express Hot Yoga stuudio treeningutel ning see hakkas mulle meeldima.»

Varsti pärast reisi sündiski Roosmäel mõte, et samalaadne joogastuudio võiks olla ka Tartus. «Kõigepealt läks tükk aega, et leida sobivad ruumid. Ja kui ruumid olid olemas, läks veel terve aasta, et saada sertifikaat,» sõnas Roosmäe.

Roosmäe sõnul on sooja jooga stuudiole omane spetsiaalne pehme põrandakate, mis ei muutu niiskusega libedaks ning on kergesti puhastatav. «Ameerikas on sooja jooga stuudiote ehitamisega tegelev firma ning nende teadmistega on ka meie stuudio tehtud,» rääkis Roosmäe.     

Teguri 45 asuva stuudio kujundas Kristin Doronin. Saal hoone esimesel korrusel mahutab 14 inimest. Teisel korrusel on riietus- ja pesemisruumid.

Esialgu plaaniski Roosmäe uues stuudios pakkuda vaid üht joogastiili, kuid nüüd on plaan muutunud. «Eestlane tahab ju vaheldust ja nüüd on lisaks võetud Yoga Funk,» sõnas Roosmäe. Viimast hakkab õpetama Aina Eriksoo.

«See põhineb Ashtanga jooga harjutustel ja tehakse koos muusikaga. Aga muidugi mitte funkmuusikaga. See funk tuleb pigem sõnast fun, mis tähendab, et protsessi tuleb nautida,» lausus Eriksoo, kes on joogaga tegelenud viimased kaks aastat.

Peale Roosmäe ja Eriksoo tegutseb kahel hommikul nädalas joogastuudios ka füsioterapeut Merlin Võsu, kes teeb soovijaile spetsiaalseid seljatreeninguid.

Millistel kellaaegadel stuudio hakkab täpselt lahti olema, ei osanud Roosmäe veel öelda, kuid tunniplaan võiks olla seatud nii, et treeningud toimuvad paar tundi hommikul, siis on väike lõunavaheaeg ning seejärel ollakse taas avatud kolm-neli tundi õhtupoolikul.

Roosmäe sõnul on Tartus umbes kümmekond kohta, kus joogat harrastatakse, ning Idamaadest pärit ala muutub aastatega aina populaarsemaks. «Väga paljud on aru saanud, et ainult jõusaalis treenimine ei anna ajule puhkust. Aga joogaga paned oma vaimu ja füüsise tasakaalu,» lausus Roosmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles